Indien tevens toezicht is gewenst op door de poort binnenkomende objecten, kunnen één of meerdere camera's worden geplaatst waarmee ook op afstand zicht op de locatie kan worden behouden.

Naast camera's die het beeld direct op een beeldscherm vertonen zijn er ook mogelijkheden om de beelden op te nemen en automatisch gedurende een aantal dagen te bewaren. Dit bewaren van beelden kan zowel in de camera zelf als op een Netwerk Video Recorder (NVR).

Bij de keuze voor de camera's wordt vooral gelet op de kwaliteit van het opgenomen beeld. We zien te vaak enorm slechte bewakingsopnames voorbij komen van installaties die vele malen duurder zijn dan de door ons geleverde systemen.

Om de beeldkwaliteit te waarborgen maken we gebruik van camera's die minimaal HD kwaliteit leveren. 

Om de hoeveelheid data die bij opnames moet worden opgeslagen zoveel mogelijk te beperken kan de installatie zo worden ingesteld dat alleen wordt opgenomen zodra er beweging wordt gedetecteerd.

De door ons toegepaste camera's beschikken tevens over InfraRood verlichting zodat deze camara's ook 's nachts hun werk kunnen verrichten.Ook audio opnames kunnen via de bewakingscamera worden gemaakt.