Optionele uitbreidingen

Voor elk van de terrashaarden zijn een aantal optionele uitbreidingen leverbaar om de haard nog beter op uw persoonlijke wensen af te stemmen. Zo leveren we onder andere:

Terrashaard Senior met gebogen schoorsteenIndien u de terrashaard onder een overkapping wilt plaatsen kan een schoorsteen van een gebogen schoorsteen worden voorzien. De warmte blijft daardoor wel zoveel mogelijk onder de overkapping terwijl de rook voorbij de rand van de overkapping wordt afgevoerd.

Doordat het zwaartepunt van de terrashaard daarmee ook naar achteren wordt verplaatst is het aan te bevelen de terrashaard aan de achterkant te ondersteunen om zijn stabiliteit te behouden. De terrashaard zal echt niet zo maar omvallen maar deze moet ook blijven staan als kinderen er onverhoopt aan gaan hangen.

Deze voorziening wordt daarom altijd met met de gebogen schoorsteen meegeleverd.

Deze optie bestaat daarom uit:

  • 2 Schoorsteenbochten
  • 1 Schoorsteen verlenger (1 meter)
  • 2 Voetstuk verlengers

Let op: De terrashaard moiet wel zijn voorzien van de mogelijkheid om de voetstukverlengers aan te brengen.

Mocht dit voor uw specifieke situatie noodzakelijk zijn dan kunnen we het onderste deel van de schoorsteen eventueel voor u inkorten waardoor de schoorsteenbochten iets lager komen te liggen. Hierdoor is de terrashaard dan ook onder de iets lagere overkappingen te plaatsen.

VonkenvangerStandaard worden de terrashaarden geleverd zonder vonkenvanger bovenop de schoorsteen. Niet iedereen vindt dit nodig en sommigen vinden het zelfs wel leuk om te zien dat het vuur bij een flink opgestookte terrashaard nog boven de schoorsteen uitkomt.

De vonkenvanger tempert een dergelijk aan de bovenkant uitkomend vuur en reduceert ook de verspreiding van vonken zodra hout wordt gestookt dat veel vonken produceert. 
Natuurlijk wordt ook de instroom van regenwater door de open schoorsteen met een dergelijke vonkenvanger tegengegaan.

De vonkenvangers kunnen eenvoudig over de schoorsteen worden geschoven zonder dat deze hoeven te worden vastgezet. Het gewicht van het zware plaatstaal maakt vastzetten onnodig.

RVS barbecue roostersDe zware roestvrij stalen BBQ roosters met de 6 mm dikke staven worden los geleverd. Niet omdat deze moeten worden vervangen maar vooral omdat het soms gewoon handig kan zijn om een extra rooster buiten de BBQ voor te bereiden.

Daarbij is het natuurlijk ook mogelijk om een terrashaard aan te schaffen en deze pas in een later stadium met een BBQ rooster uit te breiden. 

Terrashaard met dakdoorvoerVaak krijgen we vragen over de mogelijkheden om een Rouweler-Terrashaard onder een overkapping te plaatsen. Begrijpelijk, want de warmte die onder een overkapping wordt afgegeven blijft hier ook veel langer hangen.

Natuurlijk is het mogelijk om gebruik te maken van onze gebogen schoorsteen.

Doordat de rookkanalen van vierkante buis zijn gemaakt is het zelfs mogelijk om de schoorsteen naar links of rechts weg te laten lopen zodat de terrashaard met de achterzijde dicht* tegen een muur of wand kan worden geplaatst. De schoorsteen kan dan evenueel aan de wand worden ondersteund.

Bovenzijde van de dakdoorvoerEen andere mogelijkheid, zoals we die ook in onze eigen situatie hebben toegepast, is het aanbrengen van een RVS dakdoorvoer in het dak van de overkapping en hier het rookkanaal van de terrashaard doorheen laten lopen. Doordat de bovenkant van de Rouweler Terrashaarden kan worden afgenomen is de haard ook weer eenvoudig onder de dakdoorvoer vandaan te halen.

* Houd afhankelijk van het soort wand wel rekening met minimaal 10-20 cm ruimte tussen de achterkant van de Rouweler Terrashaard en de wand

SchoorsteenverlengerIndien u de schoorsteen van uw terrashaard wilt verlengen is hiervoor een apart verlengstuk leverbaar.

Ook deze wordt weer eenvoudig over de standaard schoorsteen geschoven en een vonkenvanger past weer gewoon bovenop het schoorsteenverlengstuk.

Geef bij een eventuele bestelling wel even aan of u een verlengstuk nodig hebt voor de Senior of een van de andere modellen (Junior en Baby). De schoorsteen van de senior is namelijk weer net even iets groter dan die van de andere beide.

De schoorsteen verlengstukken zelf hebben een lengte van 1 meter.

Indien een gebogen schoorsteen wordt toegepast zal het zwaartepunt van de terrashaard verder naar achteren worden verplaatst. Zodra op deze gebogen schoorsteen dan ook nog weer een schoorsteenverlenger wordt geplaatst is het aanbrengen van een verlengd voetstuk zeker aan te bevelen.Voetstukverlenger

Deze voetstukverlengers kunnen eenvoudig in het voetstuk van de terrashaard worden geschoven waarna de schroefpoten kunnen worden ingedraaid om ook oneffenheden in de bestrating op te kunnen vangen.

Hoewel de zwenkwielen waarmee de Rouweler Terrashaarden zijn uitgerust voor velen een uitkomst zijn, zijn er ook gebruikers die toch liever een haard zonder zwenkwielen zouden hebben. Niet omdat ze deze nmiet praktisch vinden maar men vindt het gewoonweg mooier om niet tegen die wielen aan te kijken.

Nu zijn de wielen natuurlijk eenvoudig te verwijderen maar inmiddels hebben we daar een betere oplossing voor in de vorm van de U-vormige wielbeschermers. Zonder afbreuk te doen aan de praktische toepassingsmogelijkheden van de terrashaard kunnen de wielen door plaatsing van een dergelijke wielbeschermer volledig aan het zicht worden onttrokken.